Nazinga park Burkina Faso
Na ongeveer 7800 km door West-Afrika is onze eerste verkeersboete een feit. Vrijdagmorgen 27/03 waren we nog maar pas vertrokken vanuit ons hotel ‘les Palmier’ in Ouagadougou toen we geflitst werden en aan de kant van de weg moesten gaan staan. We reden 71 km/u waar het maar 50 km/u mocht en kregen een geldboete van 12.000 CFA, omgerekend is dat 18 euro dus dat viel nog mee. Onze bestemming die dag was het Nazinga nationaal park. De laatste 50 km was op een onverharde weg en we waren opgelucht toen we er zonder brokken te maken na 3 uur rijden eindelijk waren. Net voor we aan de slaapplaatsen arriveerden reden voorbij het meer waar we al heel wat krokodillen zagen dus dat beloofde wel wat voor de komende dagen. Nadat we ons geïnstalleerd hadden in onze hutten (die er langs buiten veel mooier uitzagen dan van binnen) wilden we wat verkoeling zoeken in de bar maar aangezien er overdag geen elektriciteit is was er van verkoeling geen sprake. Zaterdag 28/03 stond er een safari op het programma. Er leven ongeveer 800 olifanten in het park en we waren dan ook vol verwachting om er een paar tegen te komen tijdens onze rondrit. Freja en Bert installeerden zich op het dak van onze Landrover om foto’s te nemen en om 06.30 u vertrokken we voor een drie uur durende rondrit in het park. We kwamen ietwat teleurgesteld terug, we hadden veel herten en een paar apen gezien maar amper 5 olifanten en dan nog van redelijk ver ook. De gids verzekerde ons dat als we ’s namiddags een rondrit zouden maken dat we dan zeker olifanten zouden zien dus spraken we af om 15.30 u om het nog eens te proberen. In afwachting probeerden we om na het ontbijt wat te rusten maar dat lukte niet zo goed in onze snikhete hut. Wat verkoeling zoeken in het zwembad was ook niet echt een optie want daar zat het vol met wespen. Gelukkig voor ons werd tussen 12.00 u en 14.00 u de elektriciteit dan toch opgezet en konden we toch nog wat rusten vooraleer we aan onze tweede rondrit begonnen. De rondrit van 15.30 u was inderdaad veel interessanter, naast de herten hebben we deze keer ook heel wat olifanten gezien. En het is wel indrukwekkend om maar een paar meter van een troep olifanten te staan. Zondag 29/03 vertrokken we dan richting Ghana. Dat was maar een 70-tal km maar de eerste 50 km was terug over die onverharde weg waar 3 uur over deden. Het stuk in het park werd nog even spannend. Op een bepaald moment stonden er langs weerzijden van de weg olifanten. We wisten niet zo goed of het beter was om te wachten of om te proberen voorzichtig door te rijden. Maar terwijl we daar stonden passeerde er net een park-ranger die ons zei om niet door te rijden en te wachten tot al de olifanten naar één kant waren overgestoken en na een tijdje deden de olifanten dat dan ook. Het voelde wel vreemd aan om olifanten vlak voor onze auto’s te zien passeren. Nadat ze allemaal waren overgestoken stak de park-ranger een stuk van de begroeiing in brand zodat de olifanten niet zouden terugkeren en konden we verder rijden. De verdere rit naar de grens met Ghana verliep zonder problemen.
Er volgt nog een tweede reeks met foto’s van het Nazinga park maar door internetproblemen zullen die met een beetje vertraging op de blog komen.
Amakuru
Ik had al iets gelezen via freja ann en jan. Allemaal spannend. Prachtige foto's. Ik zie er steeds naar uit. Geniet verder.ik geniet mee. Xxxx
We wensen jullie een vrolijk Pasen, hier is het al een beetje lente. We hopen dat Ann al goed genezen is. We wensen jullie nog veel mooie avonturen en geniet nog volop van jullie reis dikke knuffel voor alle vijf
Ik val in herhaling maar ik vind de foto's fantastisch. Xxx